De Loirestreek

Het Loiredal staat op de monumentenlijst van de Unesco en dankzij de beroemde kastelen blijft het een bijzondere bestemming om te kamperen op een van de campings in deze streek.
terug
andere campings in Centre:
Fietsen langs de Loire
In het Loiredal, Werelderfgoed Unesco, is al bijna 300 km aan fietsroutes te vinden. Het gaat hier om veilige en goed aangegeven routes. Aan het einde van dit jaar zal er ongeveer 400 km aan routes klaar zijn. Als alles af is, zal de route La Loire à Vélo 800 km tellen. Bovendien zullen er dan een twintigtal treinstations toegankelijk zijn voor fietsers en zijn er 300 rustplaatsen langs de route te vinden.

De route "La Loire à Vélo" wordt vanaf twee kanten aangegeven. Het is een makkelijke route om te fietsen en geschikt voor de hele familie. Er is een routebeschrijving van het hele traject, waarop o.a. de afstanden en de rustplaatsen worden aangegeven.
Kamperen in de Loirestreek
Prachtige kastelen zijn de belangrijkste reden dat de Loire in de regio's Centre en Pays de la Loire wordt aangeduid als Vallei van de Koningen. Tijdens uw verblijf op één van de luxe campings in deze streek is een bezoek aan kastelen zoals Chambord, Cheverny en Chaumont zeker de moeite waard!
Château de Chambord
Château de Cheverny
Château de Chaumont-sur-Loire
ligging Loirestreek
De Loirestreek
Provence-Alpen-Côte d’Azur - Languedoc-Roussillon - Corsica - Midi-Pyreneeën - Aquitaine - Poitou-Charentes - Bretagne - Loirestreek - Centre - Normandie - Regio Parijs - Nord-Pas de Calais - Champagne-Ardennen - Elzas-Lorraine - Bourgogne-Franche-Comté - Auvergne-Limousin - Rhône-Alpen