Parijs

De bruisende hoofdstad van Frankrijk. Naast de vele bekende attracties zoals de Eiffeltoren, de Sacré-Coeur, de Notre-Dame en de Arc de Triomphe is er nog zoveel meer te zien en te beleven in de lichtstad. Allemaal eenvoudig te bereiken vanaf diverse luxe campings in de regio!
terug
Parijs en omgeving
Enkele bezienswaardigheden

Eiffeltoren Eiffeltoren
In Parijs staat één van de meest bekende torens van Europa, de Eiffeltoren. De toren staat in het zuidwesten van de stad en aan de rivier de Seine en is gebouwd ter ere van de wereldtentoonstelling in 1889.
Sacré Coeur Sacré Coeur
De Sacré Coeur is een populaire bezienswaardigheid in het arrondissement Monmartre. Vanaf het plein voor de kerk heeft u een schitterende uitkijk op de skyline van Parijs.
Arc de Triomphe Arc de Triomphe
Napoleon Bonaparte gaf opdracht tot het ontwerp en de bouw van de Arc Triomphe in 1806 als eerbetoon aan de Franse soldaten die in de vele oorlogen hebben gevochten. Ook in het na-Napoleonse tijdperk bleef de Arc de Triomphe dienst doen als oorlogsmonument.
   
Metro
In Parijs is de metro verreweg de snelste en meest praktische manier om u te verplaatsen. Alle bekende bezienswaardigheden zijn ermee te bereiken. Op de website van de Parijse metro vindt u alle informatie in diverse talen waaronder Nederlands.
Ligging Parijs
Parijs
Metro plattegrond
Metro plattegrond
Provence-Alpen-Côte d’Azur - Languedoc-Roussillon - Corsica - Midi-Pyreneeën - Aquitaine - Poitou-Charentes - Bretagne - Loirestreek - Centre - Normandie - Regio Parijs - Nord-Pas de Calais - Champagne-Ardennen - Elzas-Lorraine - Bourgogne-Franche-Comté - Auvergne-Limousin - Rhône-Alpen